30 márc 2015
március 30, 2015

Érdi  úszósikerek Zsolnán

0 Hozzászólás

Március 20.-22. között rendezték meg a szlovákiai Zsolnán a tavaszi nemzetközi úszóversenyt,melyen az érdi úszók egy csapata is részt vett. A versenyen több nemzet úszói álltak rajthoz,cseh,lengyel,szlovén,grúz,szlovák,román és magyar csapatok alkották a népes mezőnyt. Csapatunk 10 versenyzővel 2 edző segédletével vett részt ezen a rangos nemzetközi úszóviadalon.Versenyzőink szempontjából ez volt az utolsó teszt verseny az április elejei Budapest Open és a dunaújvárosi Arany Üst előtt. Versenyzőink sok számban álltak rajthoz,hogy szokják a sorozatterhelés okozta fáradalmakat. A háromnapos versenyen úszóink kitűnően szerepeltek,néhányan nagy egyéni rekorddal és a velejáró érmekkel,oklevelekkel tértek haza Zsolnáról. Csapatunk legeredményesebb versenyzői voltak:
  • ARANYÉRMESEK:
 Barócsai Petra  800 gyors,200gyors,200 pillangó
 Sós  Dani  200 vegyes
Kovács Benedek 100 hát
  • EZÜSTÉRMESEK:
Tekauer Márk 200 pillangó
Milák Kristóf 200 hát
Sós Dani 400 vegyes
  • BRONZÉRMESEK:
Kovács Benedek 50 hát
Milák Kristóf 200 pillangó
Érmes versenyzőink mellett kitűnően helytállt Jánosi Kristóf, Molnár Bence,Vigassy Bálint,Varga Marcell és Bartos Tamás is akik serdülő illetve ifi korosztályúak lévén a felnőtt mezőnyben tudtak értékes helyezéseket szerezni. A verseny végén hirdették ki a legeredményesebb versenyzőt,melyet a női úszóknál a mi Barócsai Petránk nyerte.
Barócsai Petra
Összefoglalva elmondható,hogy egy jól szervezett,rangos nemzetközi versenyen tudtak úszóink felkészültségükről tanúbizonyságot tenni és így optimistán várjuk a következő komoly megmérettetést a jövő hétvégén.
Selmeci Attila