Rólunk

A sport, ezen belül is az úszás jelentősége egyre meghatározóbb a cseperedő gyerekek életében. Az úszás alapsportág, amit már egészen pici gyermekkortól 120 éves korig sérülésmentesen „űzhetünk”.

Bizonyítottan sokkal magasabb a rendszeresen úszó gyerekek monotónia tűrő képessége, önfegyelme, koncentrációja. Nem csupán fizikai, de emberileg is megfelelő tartást ad. Legfőbb célunk nem csupán sportolókat, versenyzőket, hanem leginkább egészséges gyermekeket nevelni. Úszó csoportjainkban tudásszint alapján készülnek fel a kicsik és nagyok, ahol szakmailag magas fokon képzett oktatóink legjobb tudásuk szerint tanítják az úszás helyes technikáját. Akik pedig kedvet és erőt éreznek magukban, csatlakozhatnak versenyzőinkhez. Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.  – amely egy kis tanodából nőtt ki – jelenleg 43 igazolt versenyzőt, több korosztályos bajnokot és számos jövőbeni nagy tehetséget ad a magyar úszósportnak. Úszóink előkelő helyet vívnak ki maguknak az országos ranglistákon is, de a nemzetközi porondon is szépen szerepelnek.

Három csoportban folyik a munka:

  • versenyzői csoport
  • kisversenyző csoport
  • előkészítő csoport

6. osztálytól napi két edzés (reggel, délután) segíti a fiatalokat céljaik elérésében.  Igen komoly kihívás ez, és nem kevés áldozatot igényel gyermektől, szülőtől egyaránt. Azt viszont látni kell, hogy munka nélkül nincs eredmény! Egyesületünkből szép számban vannak 2004-ben és később született versenyzők, akik büszke tagjai a „Jövő Bajnokai Program” -nak és örömmel vesznek részt a MUSZ által szervezett eseményeken, havi rendszerességű felmérőkőn. Az egyre nehezülő gazdasági környezetben is igyekszünk biztosítani sportolóink számára az ideális körülményeket, és a kiváló szakmai irányítást. Terveink között első helyen szerepel, hogy versenyzőink minél több rangos hazai és nemzetközi versenyen tudják összemérni tudásukat kortársaikkal.