01 máj 2019
május 1, 2019

Óriási sikert értünk el!

0 Hozzászólás

Az Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon elért 2018-as eredmények alapján az Érdi Úszó Sport Kft. hazánk nyolcadik legsikeresebb sportegyesülete!

A Sportegyesületek Országos Szövetségének honlapján található rangsor alapján az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzői a 2018-as naptári évben 10,29 olimpiai pontot ért el a különböző világ- és kontinenstornákon, ezáltal a klub a rendkívül előkelő, nyolcadik helyen áll az egyesületi rangsorban!

Csak a miheztartás végett: a listát az az Újpesti Torna Egylet vezeti 43,5 ponttal, amely tizenhat olimpiai sportág szakosztályát üzemelteti. Az UTE-t a tizenegy ilyen szakosztállyal rendelkező Budapesti Honvéd SE és az MTK Budapest követi.

Az egy szakosztállyal, azaz sportággal foglalkozó műhelyek közül pedig egy egyesület sem előzi meg az Érdi Úszó Sport Kft. (!), hiszen a legjobb három után a Győri VSE, a Kőbánya SC, a Vasas SC, illetve a Szegedi VSE következik.

Az Érdi Úszó Sport Kft.-t pedig a szintén egy sportággal foglalkozó Iron Aquatics, valamint a BVSC-Zugló követi a legjobb tízben.