09 nov 2016
november 9, 2016

Egy felnőttel, hét éremmel

0 Hozzászólás

Három ezüst- és négy bronzéremmel zárta a százhalombattai felnőtt rövidpályás úszó országos bajnokságot az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft., amelynél mindössze a szeptemberben a Ferencvárostól érkező Joó Sára felnőttkorú versenyző.

Az érdi úszók ígéretesen kezdték az ob-t, hiszen az első versenynapon döntőbe jutó mindkét versenyző érmesként zárt. Sós Dániel 200 méter vegyesen negyedik legjobb idővel jutott fináléba, ahol az 1:58,48 perces idejét csak ketten tudták túlteljesíteni, így az érdi úszó bronzérmes lett. Kovács Benedek 200 háton volt érdekelt a végső küzdelmekben, ahova „csak” ötödik legjobbként jutott döntőbe, ahol aztán már az első hosszon ellépett tőle Telegdy Ádám, viszont az ezüstérmet nem adta ki a kezei közül, miután Földházi Dávid és Verrasztó Dávid előtt csapott a célba 1:55,69-cel.

Aztán Kovács nem tétlenkedett 50 háton sem: a döntőben 0:24,90 perces idővel bronzérmet szerzett, mivel csak Földházi Dávid és Balog Gábor tudták megelőzni őt. Előbbi három, utóbbi nyolc évvel idősebb, rutinosabb, mint az érdi úszó… Joó Sára a csütörtöki versenynapon 50 pillangón ötödikként végzett, de úgy, hogy a középdöntő és a döntő között eltelt hetven percben még két futam várt rá. Az elsőben, 100 háton nem tudott mit kezdeni az extraklasszis Hosszú Katinkával, de 1:00,12-es idejével ezüstérmet szerzett! A 100 hát után maradt nagyjából bő hét perce a regenerálódásra, hiszen következett a 100 vegyes középdöntője, ahol viszont csak hetedik, összesítésben 14. helyen végzett (1:06,68).
Barócsai Petra a 200 méter pillangó döntőjében állt rajtkőre, de a hétfőn tizenötödik szülinapját ünneplő úszó 2:12,79 perces idejével csak Berecz Blankát tudta megelőzni, Hosszú Katinkát, Jakabos Zsuzsannát, Szilágyi Liliánát, Novoszáth Melindát, Kapás Boglárkát és Bokros Blankát nem.
Az ob harmadik napján Joó Sára ismét nem tudta tartani a lépést Hosszú Katinkával, pedig legjobb idővel (0:28,29) lett döntős, a fináléban azonban Hosszú megelőzte őt, az érdi úszó 0:27,90 perces ideje ezüstérmet ért neki!
Nem kezdődött túl jól az érdieknek a szombati versenynap, hiszen a 4×50 méteres mix vegyesváltó döntőjében Kovács Benedek, Sós Dániel, Barócsai Petra, Joó Sára sorrendben ugrottak vízbe, de rossz váltás miatt kizárták a négyest.

Aztán nem sokkal később, 50 gyorson Joó Sára állt rajtkőre a középdöntőben, ahonnan negyedik idővel ment tovább a fináléba, itt viszont 0:25,75-tel az előkelő, ötödik helyen zárt. A folytatásban Sós Dániel volt érdekelt a 100 vegyes döntőjében, ahol a végső győztes, kecskeméti Földházi Dávid több, mint egy másodpercet vert a második Bernek Péterre és a harmadik Sósra (0:25,75), de a még ifjúságikorú versenyző így is bronzérmet szerzett. Aztán Joó Sára 100 pillangón indult a döntőben, Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána és Galamb Szimonetta előzte meg az érdi úszót, aki így negyedik helyen zárt (0:59,26). Az érdiek számára utolsó versenyszámban, 100 háton Kovács Benedek az élmezőnyhöz képest gyengébben kezdett, de végül remekül hajrázott és ebben a számban bronzérmet szerzett (0:53,47)!

Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. három ezüsttel, négy bronzzal, egy negyedik, három ötödik, egy hetedik és egy nyolcadik hellyel zárta a rövidpályás ob-t, amellyel így a pontversenyben 680 egységet gyűjtve a kilencedik helyen zárt.

Domonkos Bálint, Érdi Újság