09 júl 2019
július 9, 2019

Kevés hiányzott a döntőhöz

0 Hozzászólás

Két hellyel csúszott le a 100 méteres hátúszás döntőjéről az Edutus Főiskola hallgatója, az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzője, Kovács Benedek a nápolyi Universiadén.

Huszonegy egyetem 105 sportolója képviselte a magyar delegációt az egyetemisták és főiskolások legnagyobb sportolói eseményén, az Universiadén, amelyen Kovács Benedek is indult. Az érdi kiválóság 50, 100 és 200 méter hátúszásban mérette meg magát.

A harmincadik alkalommal megtartott eseményen a 21 éves úszó százon kezdte meg szereplését, ahol az előfutamok során remekül kezdett, másodikként fordult, de hajrája nem sikerült a legjobban, így végül 0:55,23-as idővel ötödik helyen végzett, amellyel kiharcolta az elődöntőt. Ott aztán kiélezett csatában végzett futama ötödik helyén – holtversenyben a koreai Lee-vel, ám mivel a másik futamból is négyen kerültek fináléba, ezáltal összesítésben a tizedik helyet szerezte meg.

1200_uszas_universiade_0710

Kovács Benedek a nápolyi Universiadén képviselte egyesületünket

Ezt követően ötvenen nem tudta megdönteni egyéni csúcsát, s a selejtezős futamában hetedikként érte a falat, amellyel nem tudott továbbjutni.

A kétszáz méter hátúszás selejtezőjében kiválóan kezdte a versenyt, másodikként fordult, majd százon és százötvenen is tartotta pozícióját, de az utolsó hosszon orosz riválisa megelőzte, ezáltal futamában harmadikként, összesítésben tizenharmadikként jutott középdöntőbe.

A legjobb tizenhat között azonban már nem tudott tovább javítani délelőtti, 2:00,06-os idején, két századdal gyengébbet úszott, így nem jutott be a fináléba, s a tizenharmadik helyet szerezte meg.