0529_uszas_musz_hu_4-830x532Az ÉrdMost.hu több helyről is úgy értesült, hogy az érdi úszók versenyzője, Barócsai Petra is ott lehet a budapesti vizes-világbajnokságon. Ez az információ egyelőre nem biztos, de Kapás Boglárkának köszönhetően Barócsai egy kicsit közelebb került a fővárosi eseményhez.

Nemzeti Sport Online készített egy interjút az olimpiai bronzérmes, négyszeres Európa-bajnok Kapás Boglárkával. A portál rákérdezett az úszónőnél a 4×200-as női gyorsváltóban való szereplésére, melyről azt mondta: – Meg fogom gondolni, de most erősebb bennem a nemleges válasz. Ha a szívemre hallgatnék, nem haboznék, de akkorra már háromezer-nyolcszáz méternyi úszás lesz bennem, és még vár rám további ezerhatszáz. A nem felé hajlok, de sok függ az első napoktól.

A csapatban eredetileg Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Késely Ajna és Verrasztó Evelyn szerepelne, az idei ötödik legjobb magyar idővel pedig Barócsai Petra rendelkezik (2:00,75). Ez alapvetően nem biztos, hogy elég lenne, hiszen a tavalyi idők alapján Jakabos Zsuzsanna, Juhász Janka és Böszörményi Bettina is megelőzi. Azonban Jakabos már így is három váltóban és három egyéni számban is érdekelt lesz, Böszörményinek pedig 2017-ben még nincs ranglistás ideje ebben a számban. Tehát, Juhász és Barócsai között dőlhetne el, melyikük áll rajtkőre, de még az is lehetséges, hogy egyikük (valószínűleg Petra) az előfutamban, másikuk a döntőben (ha bejut a magyar csapat, amire jó esély van) lesz érdekelt.

Dr. Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya a váltók összeállításáról a vizes-világbajnokság úszószámainak idején dönt, így a formától és a sportolók terheltségétől függően változtathat a kvartetteken.

A 4×200 méteres női gyorsváltó előfutamait és döntőjét egyébként július 27-én, csütörtökön rendezik.

Az Érdi Úszó Sport Nonprofit. Kft-ből Barócsai Petrán kívül ketten biztosan ott lesznek a vébén. Joó Sára július 26-án, reggel 9.30-tól versenyez az 50 m hát előfutamában. A szám elődöntőjét aznap délután 17.30-tól rendezik, míg a fináléra egy nappal később kerül sor.

Milák Kristóf 100 m pillangón július 28-án délelőtt fél tízkor áll rajtkőre, melynek középdöntőit aznap délután tartják, míg a finálét egy nappal később, a délutáni programban rendezik.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Miláknak jó esélye van bekerülni mind a gyors, mind a vegyes, sőt még a mix váltók összeállításába is.

Forrás: erdmost.hu, 2017.07.19.