04 máj 2017
május 4, 2017

MOZGALMAS NYARUK LESZ

0 Hozzászólás

0422_uszoob4nap_kep-830x464Egészen elképesztő országos bajnokságot produkált az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft., hiszen a csapat temérdek egyéni csúccsal váltóarannyal, és egyéniben egy első, három második és egy harmadik hellyel zárt.

A négynapos debreceni ob-t követően a csapat egy hetet pihent, majd ismét munkába állt, mert bőven vannak feladatok, hiszen nyáron öt világesemény is lesz, ezek közül pedig az izraeli Netanyában rendezett ifjúsági-Európa-bajnokságon, a budapesti felnőtt vizes-világbajnokságon és az Egyesült Államokbeli Indianapolisban rendezett ifjúsági-világbajnokságon is érdekeltek lesznek az érdi úszók.

Selmeci Attilától, a csapat mesteredzőjétől már múlt héten kértünk időpontot interjúk készítésére, de akkor csak ezt a hetet tudta megadni, hiszen az úszók jól megérdemelt pihenőjüket töltötték.

Először Joó Sárától kértünk beszámolót, aki 50 m pillangón bronzérmet, 50 m háton ezüstérmet szerzett, s ez egy fél kvótát jelent számára a nyári, budapesti vizes-világbajnokságra, hiszen őt Hosszú Katinka előzte meg, aki viszont csak a vb nevezési határidejének lejárta előtt hozza nyilvánosságra, hogy mely számokban szerepel.

– Nagyon jól sikerült, ahhoz képest, hogy kicsivel több mint fél éve vagyok itt mindenben megjavítottam a legjobbamat, csak 200 gyorson nem, mert ott csak reggel úsztam és a két szám közel volt egymáshoz. Ezért azt beszéltük meg Attila bá’val, hogy 50 háton van nagyobb sansz és így nem áldoztuk be – kezdte Joó Sára, akinek „legrosszabb” eredménye egy nyolcadik hely volt a 200 m gyorson – Örültem az összesnek, 50 pillangón főleg azért, mert Katinka mellett úsztam és lenyúltam négy századdal, úgyhogy ez egy különleges dolog volt. Meg a váltó, azt senki nem gondolta volna – mondta, majd arra a kérdésünkre, hogy miért nem barátja, a BVSC-Zuglót erősítő Verrasztó Dávid mellé állt a dobogón elkészített csapatfotón, nevetett:

– Maradtam a csapattal. Nagyon megijedtünk reggel, hogy az első idővel jutottunk be, meg is lepődtünk és azt vártuk, hogy a többi csapatnál cserék lesznek és azért titkon bíztunk benne, hogy dobogóra tudtunk kerülni, de azt egyikünk sem gondolta volna, hogy aranyérmesek leszünk.

0504_valto-1024x708

Aztán afelől érdeklődtünk Joó Sáránál, hogy zajlanak-e az egyeztetések a háttérben Hosszú Katinkával a vb-n való szereplés kapcsán, megjegyezte:

– Nem tudom mi lesz, továbbra is készülök, mert próbálok ennél is jobbat úszni, négy tizedre vagyok az A-szinttől, ami ötvenen elég sok, de nem volt olyan a rajtom, szóval még van benne. A 100 gyorsommal nem voltam elégedett, a váltóban jobbat úsztam és ha 0:55,4-et úszom és akkor negyedik ember vagyok és nagyjából biztos a vb-indulás, így most azon is próbálok javítani a következő két hónapban – tette hozzá Joó Sára.

Az úszók közül a legelégedetlenebb versenyző talán Kovács Benedek lehetne, hiszen a tavalyi ob-n 50 és 100 háton is bronzérmes lett, de ez is csak attól függ, honnan nézzük, mert ezen két táv mellett 200-on, illetve 50 pillangón is egyéni csúcsot úszott, azaz ez jobb, mint a tavalyi ob, csak ezért nem járt érem…

– Fogjuk rá, hogy egész jó volt, a javítások jól estek a szívemnek, de szerettem volna legalább egy érmet összeszedni. De a második napon volt egy 50 pillangó, a többi hát, azokra a napokra a torkom is elkezdett kaparni és megint nem jött ki úgy a lépés, mint ahogy azt szerettem volna – fogalmazott Kovács Benedek, aki az ob előtt és a besztercebányai verseny után még arról panaszkodott, hogy igazán erős mezőnyben idén még nem tudott versenyezni, ám a mostani bajnokságon már erre sem lehetett egy szava sem. – A mezőnyhöz képest jók a helyezések és korosztályban is, mert a ’98-asoknál jobbat úsztam, mint bárki, szóval nem volt ez rossz – jegyezte meg Kovács Benedek, aki idén érettségizik, s legutóbb még arról volt szó, hogy az augusztusi Universiadéra szeretne kijutni, ám a terv változott és úgy döntött, hogy nyáron nem edz végig, mert nem érzi magán, hogy az ob-n nyújtott teljesítményénél sokkal jobbat tudna úszni, illetve egyedül menne ki a csapatból, emiatt inkább visszalépett a versenytől és a téli rövidpályás Európa-bajnokságra fókuszál.

Forrás: erdmost.hu 2017.05.04.